Demo

Nimphaea of the Fields Society

Nimf 2024 01 27

Gisteren, voluit getraind.

Tijdens de koffiepauze hebben de honden even heerlijk in het zonnetje kunnen rusten.

Wat een topdag wat een genot om er naar te kijnen

Start van 2024

4 slapende Fields 2024 01

In de allereerste plaats wens ik de lezer van deze eerste bijdrage aan mijn website in het nieuwe jaar 2024 een Voorspoedig, Gezond en Sportief jaar toe. En natuurlijk heel veel plezier MET en VAN uw Field Spaniel. Het spreekt voor zich dat deze wens ook geldt voor de lezer met een ander ras!


De jaarwisseling is dit jaar in onze omgeving gepaard gegaan met extreem veel herrie die eindeloos lang leek te duren. Uit voorzorg had ik kalfspijpbeenderen voor de honden gekocht om ze eventueel af te kunnen leiden.

Maar wat een bijzonder ras is het toch! In eerste instantie hebben zij zeer alert gereageerd en werden de aanhoudende knallen vertaald in datgene wat er in het jachtveld gebeurt. Met name de twee oudste honden, Gin en Nimpf keken of er ergens iets te halen viel, om zich daarna bij de anderen te voegen en gewoon door alle knallen heen te slapen.

VROLIJK KERSFEEST

Kerst 2023 2024 versie 2 Groen MX kopie

 

Olympia, Moos, Belle, Splikkel, Flinn en Nimphea wensen hun broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes, tantes en ooms en alle andere familieleden hele fijne Kerstdagen en een honds goed 2024 toe !

Field Maritime Port New Castle

 

Field Maritime Port New Castle, oftewel Sturre.

DezePHOTO-2023-12-12-11-17-53_3.jpg bruine reu is gefokt door Marie Steffenburg Wennberg in Zweden.
Hij is geboren op 31 augustus 2022 en heeft als vader Fields of Joy’s as Busy as a Bee, roepnaam “Loui”, zijn ouders komen uit Engeland maar Loui zelf is in Noorwegen geboren. Zijn moeder Lady Suze of the Fields Society, roepnaam “Ronja”, is bij ons in Nederland geboren en een dochter van onze Gin-Tonic. Uit deze internationale combinatie is Sturre afkomstig. De pups uit dit eerste nest van Ronja zijn vernoemd naar havens in Engeland. En zeer toepasselijk voor ons in Nederland: “Newcastle” is de ferryhaven tussen Gothenburg, Amsterdam en Kristiansand in Noorwegen.

Eind december 2022 heeft Carel hem in Zweden opgehaald. Het is altijd spannend als je ongezien een pup krijgt, maar dit zeer innemende mannetje blijkt een echte charmeur te zijn, die iedereen inpakt. Hij houdt van lezen maar ‘verslindt’ boeken en kranten helaas letterlijk. Bezig zijn met en voor de baas vindt hij geweldig vooral als hij het water PHOTO 2023 12 12 11 17 53 2in mag!

Inmiddels zijn de eerst gezondheidsonderzoeken gedaan. Prima resultaat, ECVO-oogonderzoek toonde geen erfelijke oogafwijkingen aan, Heuponderzoek op heupdysplasie resulteerde in een HD A en een Norbergwaarde van 40!

 

Summer Suze

Summer Suze 2023 08

 

Summer Suze of the Fields Society. Deze jonge dame heeft in augustus haar eerste verjaardag gevierd.

 

Contact

Ellen Canta – Zintel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0031 - 6 51 951 550